07.04.2020

У Києві судитимуть директора ломбарду, який привласнив 600 тис. гривень

              

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 слідчими СВ Дніпровського УП ГУНП у м. Києві завершено досудове розслідування відносно директора філії ломбарду, який шляхом підроблення документів привласнив понад 600 тис. гривень, що належали закладу.
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, будучи директором відокремленої філії ломбарду в м. Києві, мав доступ до фінансових документів установи та інформацію про її клієнтів. Відтак, використовуючи службове становище, зловмисник підробляв від імені реальних клієнтів договори про отримання ними грошових коштів у позику або під заставу побутової техніки, ювелірних виробів чи іншого майна.
 
Загалом упродовж 2018-2019 років чоловік склав близько 70 фіктивних договорів, за якими начебто видав клієнтам понад 600 тис. гривень, а насправді привласнив ці кошти та розпорядився ними на власний розсуд.
 
За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно  директора ломбарду за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) скеровано до Дніпровського районного суду для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3109