23.04.2020

Членів наркосиндикату, яких затримали з рекордною партію метадону, взято під варту з заставою у майже чверть мільярда гривень

За клопотанням столичної прокуратури Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою 13 учасникам злочинної групи, яких підозрюють у масовому виробництві та збуті на території Києва та Київської області особливо небезпечної речовини - метадон.

Суд, врахувавши суспільну небезпечність злочину та ступінь організованості учасників групи, задовільнив клопотання прокурора та обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі від 1 млн гривень до 42 млн гривень для кожного.

Сумарний розмір визначених судом застав складає майже 250 млн гривень.

Нагадаємо, 21 квітня 2020 року, у ході спецоперації правоохоронці вилучили в учасників групи понад 50 кг метадону, майже півтонни прекурсорів, а також обладнання, яке використовувалися для виготовлення наркотичних засобів. Вартість вилучених речовин становить близько 2 млн доларів США.

Серед затриманих двоє організаторів, один з яких виявився колишнім працівником відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків органів внутрішніх справ, фасувальники та особи, які забезпечували діяльність нарколабораторій.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3053