08.05.2020

Чоловік та жінка, які викрали зі столичного «обмінника» 9 млн гривень, постануть перед судом

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 завершено досудове розслідування відносно неодноразово судимого мешканця Одеської області та його спільниці, які підозрюються у викраденні з обмінного пункту грошових коштів у особливо великих розмірах.

У січні 2020 року підозрюваний, який з 2011 по 2019 рік відбував покарання у місцях позбавлення волі, у тому числі на непідконтрольній території «ЛНР», разом зі спільницею розробив план здійснення крадіжки з пункту обміну валют, у якому вказана жінка працювала.

У ході підготовки до злочину жінка надала співучаснику дублікат ключів від дверей і сейфу та пароль від сигналізації. Дочекавшись наповнення сейфу найбільшою сумою готівки, жінка повідомила про це свого спільника, а сама в цей день з метою забезпечення алібі поїхала додому на таксі разом з колегою.

Вночі спільник викрав з сейфу «обміннику» грошові кошти на загальну суму 9 мільйонів гривень у різних валютах. Наступного дня, розділивши між собою викрадене, спільники роз’їхалися. Чоловік придбав позашляховик та переховувався на території Чернігівської області, де і був затриманий правоохоронцями. Пізніше у Києві затримали і його спільницю.

У ході обшуків у підозрюваних вилучили частину викрадених коштів та транспортний засіб.

Наразі обвинувальний акт відносно чоловіка за обвинуваченням у вчиненні крадіжки групою осіб, в особливо великому розмірі та легалізації доходів одержаних злочинним шляхом, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 209 КК України, скеровано до суду.

У разі доведення провини останньому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Матеріали відносно жінки виділені в окреме кримінальне провадження, у зв’язку з укладанням угоди про визнання винуватості.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2870