28.05.2020

Колишнього столичного поліцейського судитимуть за корупцію та шахрайство

Прокуратурою міста Києва завершено розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього оперуповноваженого сектору карного розшуку Деснянського УП ГУ НП у м. Києві, викритого на одержанні неправомірної вигоди та схилянні особи до надання неправомірної вигоди за невтручання у господарську діяльність (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України).

За версією обвинувачення, з листопада 2019 року правоохоронець систематично отримував грошові кошти від власника кількох кафе за неперешкоджання в діяльності закладів. При цьому, поліцейський своєю поведінкою та неправдивою інформацією щодо своїх службових повноважень викликав у підприємця впевненість у можливості здійснення перешкод в його діяльності.

У січні поточного року поліцейського затримали під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди. Після затримання правоохоронець був відсторонений від виконання службових обов’язків, а у подальшому звільнений. За вчинене йому загрожує до 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 2892