30.06.2020

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який за 25 000 доларів США обіцяв сприяння у призначенні на керівну посаду в НБУ (ФОТО)

                     

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 повідомлено про підозру чоловіку, який шахрайським шляхом намагався заволодіти 25 000 доларів США за сприяння у призначенні на керівну посаду в Національний банк України (ч. 3 ст. 15,  ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України).
 
Згідно з матеріалами слідства, вказана особа, діючи нібито в інтересах керівництва Національного банку України, вимагала вказані кошти від кандидата на посаду начальника управління Нацбанку за позитивне вирішення питання про його призначення.
 
За результатами спецоперації правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» під час одержання першої частини обумовленої суми у розмірі 15 000 доларів США. Затриманим виявився 44-річний мешканець столиці, директор приватного товариства.
 
Наразі тривають заходи з встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та осіб, причетних до його вчинення.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Печерського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві, оперативний супровід – Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3197