13.07.2020

ДТП із 4 загиблими під Києвом - водія Мерседес затримано

                     

Прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ДТП, що сталася на Столичному шосе, в наслідок якої загинуло двоє дорослих та двоє дітей.
 
За попередніми даними, 12.07.2020 приблизно о 17 год. 22 хв водій автомобіля «Мерседес-Бенц GL 250D», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, рухався по проїзній частині Столичного шосе з боку с. Козин в напрямку вул. Матеюка.
 
Не впоравшись з керуванням водій допустив зіткнення з автомобілем «Мерседес Бенц 311CDI», що рухався попереду в попутному напрямку, після чого виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з автомобілем «Хюндай Тюксон».
 
Внаслідок зіткнення постраждали 5 людей, що їхали в автомобілі «Хюндай». Водій та двоє його пасажирів (жінка та малолітня дівчинка) померли на місці. Ще двоє хлопчиків були госпіталізовані, один з них помер в кареті швидкої медичної допомоги по дорозі в лікарню, за життя іншого боряться лікарі.
 
За вказаним фактом слідчим управлінням ГУНП у м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України.
 
Водія «Мерседес-Бенц GL 250D» затримано в порядку ст. 208 КПК України. За результатами тестування приладом «DRAGER» у водія визначено вміст алкоголю 1.32 проміле.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3034