13.07.2020

Водію «Mercedes», який скоїв ДТП із 4 загиблими під Києвом, повідомлено про підозру

                 

За процесуального керівництва столичної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному водію у вчиненні масштабної ДТП, в наслідок якої загинуло двоє дорослих та двоє дітей (ч. 3 ст. 286 КК України).
 
Як повідомлялося раніше, водій автомобіля «Mercedes-Benz GL 250D», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, рухався по проїзній частині Столичного шосе з боку с. Козин. Не впоравшись з керуванням, водій допустив зіткнення з автомобілем, що рухався попереду в попутному напрямку, після чого виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем «Hyundai Tucson».
 
Внаслідок зіткнення постраждала сім’я з 5 осіб, яка їхала в автомобілі «Hyundai Tucson». Водій та двоє пасажирів (жінка та малолітня дівчинка) померли на місці. Ще двоє хлопчиків були госпіталізовані. Один з них помер в кареті швидкої медичної допомоги по дорозі в лікарню. Стан другого хлопчика - стабільно важкий.
 
За результатами тестування приладом «DRAGER» у водія визначено вміст алкоголю 1.32 проміле.
 
Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб).
 
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3204