06.08.2020

30 тис. гривень за закриття кримінального провадження – слідчий поліції постане перед судом

             

Прокуратурою міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно старшого слідчого Деснянського УП ГУ НП у м. Києві, викритого на вимаганні та одержанні 30 тис. гривень неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За версією обвинувачення, правоохоронець здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайського заволодіння майном приватного підприємства.
 
У вересні 2019 року капітан поліції запропонував особі, яка могла бути причетна до вчинення вказаного правопорушення, передати йому грошові кошти у сумі 30 тисяч гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.
 
Передача грошових коштів здійснювалось у два етапи, у тому числі шляхом переказу на банківську картку. Після отримання всієї суми неправомірної вигоди у січні поточного року 28-річного поліцейського затримали.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.
 
У разі визнання судом вини чоловіка, йому загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, за матеріалами Служби безпеки України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3005