13.11.2020

Учасникам озброєної групи, які стріляли по правоохоронцям у Києві, повідомлено про підозру (ФОТО)

                   

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 8 повідомлено про підозру трьом учасникам злочинної групи за фактом посягання на життя правоохоронця та незаконного поводження зі зброєю (ст. 348 та ст. 263 КК України).
 
Так, 13 листопада 2020 року близько 4 години ранку працівники патрульної поліції зупинили на вул. Героїв Космосу автомобіль служби таксі «Субару Легасі», водій якого порушив правила дорожнього руху. Після зупинки троє пасажирів автомобіля вискочили з салону та почали тікати. Один з них у цей час почав стріляти на ураження в поліцейських та поранив одного з них.
 
Попри це працівникам поліції вдалося затримати зловмисників.
 
Затриманими виявилися  уродженці Хмельницької області віком від 34 до 43 років. У ході обшуку у них вилучили предмети, схожі на гранати РГД-5 та Ф-1, предмет, схожий на пістолет Макарова з набоями, кайданки, пластикові хомути, скотч, комплект професійних відмичок, дистанційні рації та інші речові докази.
 
Установлено, що вказані громадяни нещодавно прибули до міста Києва та проживали в орендованій квартирі.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
У межах слідства правоохоронці перевіряють причетність затриманих до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Києва та інших регіонів України та їх можливих спільників.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3036