16.11.2020

Учасників озброєної групи, які стріляли по правоохоронцям, взято під варту безальтернативно

                    

У суботу, 14 листопада 2020 року, за клопотанням Київської місцевої прокуратури № 8 суд заарештував на 2 місяці без визначення застави трьох учасників озброєної групи, які під час затримання стріляли по правоохоронцям.
 
Затриманим особам інкримінують посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю (ст. 348 та ст. 263 КК України).
 
Санкція статтей передбачає від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.
 
Нагадаємо, 13 листопада 2020 року, патрульні поліцейські зупинили на вул. Героїв Космосу у м. Києві автомобіль, в якому перебували троє пасажирів. Після зупинки автомобіля пасажири вибігли з салону та почали тікати. Один з них у цей час відкрив стрілянину у бік правоохоронців та поранив одного з них.
 
Зловмисників вдалося затримати. Ними виявилися троє уродженців Хмельницької області, які нещодавно прибули до Києва та проживали в орендованій квартирі.
 
У ході обшуку у них вилучили предмети, схожі на гранати РГД-5 та Ф-1, предмет, схожий на пістолет Макарова з набоями, кайданки, пластикові хомути, скотч, комплект професійних відмичок, дистанційні рації та інші речові докази.
 
Наразі правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Києва та інших регіонів України та встановлюють їх можливих спільників.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3012