28.01.2021

Офіційний спостерігач на місцевих виборах у Києві постане перед судом за організацію підкупу виборців

                                                                           

Київською місцевою прокуратурою № 3 скеровано до Деснянського районного суду м. Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні  відносно офіційного спостерігача на місцевих виборах, викритого в організації підкупу виборців (ч. 4 ст. 160 КК України).
 
За даними слідства, офіційний спостерігач від одного з кандидатів на посаду Київського міського голови під час місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня 2020 року, пропонував виборцям грошову винагороду у сумі 500 гривень кожному за голосування за конкретного кандидата від політичної сили, до якої він належить.
 
Чоловіка затримали працівники муніципальної варти неподалік виборчої дільниці на проспекті Маяковського у Деснянському районі столиці.
 
Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Досудове розслідування здійснювалося Деснянським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2624