01.02.2021

До суду направлено обвинувальний акт відносно експосадовця Укрзалізниці, діями якого завдано збитків на 3,5 млн гривень

                                                                              

Київською місцевою прокуратурою № 9 скеровано до суду обвинувальний акти відносно колишнього першого заступника начальника одного з Департаментів публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, в порушення вимог чинного законодавства, через неналежне виконання своїх службових обов’язків, не здійснив належної перевірки наданих документів, що призвело до закупки Укрзалізницею клем роздільного рейкового скріплення, які не відповідають вимогам ДСТУ, а їх вартість виявилась значно завищеною.
 
Внаслідок службової недбалості обвинуваченого підприємство придбало неякісну продукцію, а сума збитків склала понад 3,5 млн гривень, що підтверджується висновками експертизи.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Як повідомлялося раніше, за аналогічним епізодом щодо закупівлі клем по завищеній вартості повідомлено про підозру ще одному із заступників вказаного Департаменту. Діями цього посадовця підприємству завдано збитків ще на 3,5 млн грн. 
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2564