01.02.2021

Екскерівнику ДАБІ повідомили про підозру та оголосили у розшук – Прокуратура

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України за фактом вчинення пособництва у підробленні офіційного документу та використанні при призначенні на посаду (ч. 5 ст. 27, ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України).
 
За даними слідства, колишній високопосадовець звернувся до невстановлених осіб з проханням видати йому завідомо підроблений документ – диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані.
 
У подальшому, після отримання підробленого диплому, підозрюваний звернувся до Міністерства освіти і науки України з метою отримання свідоцтва про визнання іноземного документу про освіту на території України. Також він використав вказаний диплом під час призначення на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
 
Експосадовець неодноразово повідомлявся стороною обвинувачення про необхідність прибуття до органу досудового розслідування для участі у проведенні слідчих та процесуальних дій, водночас жодного разу не з’явився.
 
У зв’язку із зазначеним, повідомлення про підозру експосадовцю у вчиненні цих кримінальних правопорушень направлено поштою, відповідно до вимог ст. ст. 278, 111 КПК України та його оголошено у розшук.
Кримінальне правопорушення викрито прокурорами спільно з працівниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.
 
Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2845