17.02.2021

40 тис. грн за встановлення групи інвалідності – судитимуть двох медпрацівників

                                                                                       

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 5 направлено до суду обвинувальний акт відносно голови спеціалізованої кардіологічної медико-соціальної експертної комісії №2 та службової особи комунального підприємства «Консультативно-діагностичний центр» Святошинського району міста Києва, викритих у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Слідством встановлено, що медпрацівники вимагали у пацієнта 40 тис гривень за направлення на медико-соціальну експертизу та встановлення групи інвалідності.
 
У подальшому після одержання частини обумовленої суми медиків затримали.
 
Заходи з викриття проводилися співробітниками прокуратури спільно зі слідчими слідчого відділу Оболонського управління поліції Головного управління Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводження Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2478