01.04.2021

Столичні правоохоронці перекрили канал постачання наркотиків до Київського СІЗО, який організував один з ув’язнених (ФОТО)

               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури співробітниками управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР НП України, слідчими СУ ГУ НП у м. Києві та оперативним відділом ДУ «Київський слідчий ізолятор» викрито організовану групу, учасники якої налагодили схему постачання та розповсюдження наркотичних речовин на території ДУ «Київський слідчий ізолятор» (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Згідно з матеріалами досудового розслідування, діяльність злочинної групи організував 29-річний засуджений, який на теперішній час утримується в ДУ «Київський слідчий ізолятор» та позиціонує себе в статусі «смотрящого». До вчинення злочинів було також залучено ще шестеро осіб, у тому числі двоє ув’язнених.
 
Постачання заборонених засобів на територію режимної установи здійснювалося шляхом перекидання пакунків через огорожу. Розрахунок за «товар» здійснювався на банківські картки.
 
У ході спецоперації правоохоронці «на гарячому» викрили учасників групи, які здійснювали переправлення заборонених речовин через паркан для подальшого збуту між ув’язненими.
 
У межах спецоперації на території режимної установи та за місцями проживання учасників групи проведено ряд обшуків, під час яких вилучено згортки з речовиною білого, зеленого та коричневого кольору, коробку з кристалами, пластикову тару з речовиною рослинного походження, пігулки, банківські карти, мобільні телефони, чорнові записи, а також предмети, схожі на міни, гранату та бойові набої.
 
Наразі у порядку ст. 208 КПК України затримано 7 осіб, серед яких організатор. Вирішується питання щодо повідомлення вказаним особам про підозру та обрання запобіжних заходів. Ув’язнених осіб поміщено до ізолятора.
 
Вилучені предмети та речовини направлено на експертизу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2654