05.04.2021

Молодикам, які побили перехожого через адмінпорушення, повідомлено про підозру

              

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом молодикам за фактом грубого порушення громадського порядку, що супроводжувалося особливою зухвалістю, групою осіб (ч. 2 ст. 296 України).
 
Як встановлено досудовим розслідуванням, 3 квітня 2021 року група молодиків, перебуваючи поблизу Поштової площі на Подолі, побачили хлопця та дівчину, що вживали слабоалкогольні напої, та зробили їм зауваження, супроводжуючи це нецензурною лайкою. При цьому молодики представлялися громадянами України та активістами, що виступають проти порушень громадського порядку.
 
На вказане зауваження хлопець одразу загорнув металеві бляшанки у паперовий пакет. Однак молодики продовжили нецензурно висловлюватися на його адресу, та, поваливши на землю, почали наносити йому численні удари ногами та руками в область голови, тулуба та ніг.
 
Наразі встановлено двох осіб, що вчиняли хуліганські дії. Ними виявилися двоє громадян Російської Федерації, 1989 та 1993 р. н. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.
 
Відносно осіб, які вживали спиртні напої у громадському місці, складено адміністративні протоколи.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2733