13.05.2021

Прокуратура провела масштабну роботу з викриття корупційних схем заволодіння коштами столичного та державного бюджетів

Органами столичної прокуратури спільно з колегами з інших правоохоронних органів, а саме Державної фіскальної служби України, Національної поліції України та Служби безпеки України проведено масштабну роботу з викриття корупційних схем заволодіння коштами столичного та державного бюджетів.
 
Так, упродовж 11 та 12 травня 2021р. на території міста Києва у службових приміщеннях комунальних підприємств, департаментів КМДА, в офісах підрядних структур, а також за місцем проживання фігурантів кримінальних проваджень проведено ряд обшуків.
 
Серед іншого, обшуки проведено у комунальному об’єднанні Київзеленбуд, КП Спецжитлофонд, у корпорації КиївАвтодор, Департаментах соцполітики, Містобудування та архітектури, Земельних ресурсів КМДА, КП Київміськсвітло.
 
Кримінальні провадження, в межах яких були проведені вказані слідчі дії, стосуються незаконного заволодіння бюджетними коштами, умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, здійснення незаконних поборів з підприємців, кришування нелегального бізнесу тощо.
 
У ході розслідування вказаних кримінальних проваджень усіма правоохоронними органами проведено кропітку роботу, пов’язану зі збором інформації, викриття та аналізу схем, зв’язків, контактів та учасників.
 
За результатами проведення цієї роботи було прийнято рішення провести обшуки з метою виявлення та вилучення первинних фінансових документів, чорнових записів та інших речових доказів, які мають доказове значення.
 
Оскільки під час слідства правоохоронці отримали інформацію про причетність до окремих правопорушень службових осіб підрозділів КМДА та комунальних підприємств, слідчі дії проводилися одночасно по всіх напрямках роботи. Це дозволило уникнути витоку інформації та досягти очікуваного процесуального результату.
 
На сьогодні за результатами проведених слідчих дій вручено повідомлення про підозру 11 особам, у тому числі чинним працівникам департаментів КМДА, комунальних та підрядних підприємств, зокрема і керівникам.
 
Слідчі дії наразі продовжуються. Триває дослідження вилученої фінансової документації.
 
Наголошуємо, метою проведення вказаних слідчих дій є викриття фінансових махінацій з державними коштами та притягнення до відповідальності осіб, які їх розкрадають.
 
Органи столичної прокуратури у взаємодії з іншими правоохоронними органами і надалі продовжуватимуть жорстко та системно реагувати на факти розкрадання бюджетних коштів та притягувати до відповідальності осіб, які своїми діями завдають збитки державі та громаді столиці.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3267