13.05.2021

Прокуратура проводить обшуки в КП «Київавтошляхміст»

                                                                              

Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві проводить обшуки у службових приміщеннях Комунального підприємства по ремонту і утриманню мостів і шляхів м. Києва «Київавтошляхміст» та в офісних приміщеннях підрядних підприємств в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції та ремонту мостів на суму понад 20 млн гривень.
 
Згідно з матеріалами слідства, два приватних товариства упродовж 2019 - 2020 року на замовлення КП «Київавтошляхміст» здійснювали роботи по будівництву та реконструкції мостів у м. Києві, в тому числі мостів на перетині проспекту Повітрофлотського та проспекту Перемоги в м. Києві та Індустріального мосту.
 
При цьому вказані підрядні організації, діючи у змові з службовими особами КП, зазначали у фінансовій документації реквізити підприємств із ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволяло ухилятися від сплати податків у особливо великих розмірах.
 
13 травня 2021 року на підставі ухвали суду за адресами проживання організаторів схеми, в офісних приміщеннях вказаних підприємств, у тому числі Комунального підприємства, розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 212 КК України.
 
Довідково: Комунальне підприємство по ремонту і утриманню мостів і шляхів м. Києва «Київавтошляхміст» засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковуються виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2423