27.05.2021

Хабарі з підприємця за дозвіл на облаштування парку – викрито керівників КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» та парку «Голосіївський»

                                            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито виконувачів обов’язків директорів комунального підприємства «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» КО «Київзеленбуд» та Національного природного парку «Голосіївський» (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, керівник КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду за погодження облаштування мотузкового парку на балансових територіях комунального підприємства. Таку «послугу» посадовець оцінив у 4 тис. дол. США.
 
У свою чергу посадовець НПП «Голосіївський» вимагав та одержав від цього ж підприємця ще 54 тис. гривень за прискорення укладання договору для здійснення цієї діяльності.
 
26.05.2021 обох посадовців затримано в порядку ст. 208 КПК України. Керівника КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» - під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3 тис. дол. США, а в.о. директора НПП «Голосіївський» - під час одержання усієї суми хабара.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів.
 
Слідчі дії тривають.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Києві, за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Довідково: Комунальне підприємство «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковується Київському комунальному об’єднанні зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» при Управлінні екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації).
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2511