22.07.2021

Співробітницю Держпродспоживслужби та митного брокера підозрюють в організації корупційних схем на Київській митниці

                     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди посадовій особі Держпродспоживслужби України, а також митному брокеру, залученому у корупційній схемі.
 
Так, 21 липня 2021 року в межах кримінального провадження, розпочатого за фактами систематичного одержання неправомірної вигоди службовими особами Київської митниці, територіальними органами Держспоживслужби, а також митними брокерами проведено обшуки в адміністративних приміщеннях Київської митниці Держмитслужби України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що службовою особою Держпродспоживслужби, яка здійснює заходи з контролю імпортної продукції на одному з митних постів Київської митниці ДФС організовано протиправну схему систематичного отримання неправомірної вигоди у виді так званих «такс» за реєстрацію кожного вантажного транспортного засобу, який перевозив товари, що мають проходити відповідні контрольні заходи.
 
За результатами обшуків в службовому кабінеті головного фахівця-лікаря ветеринарної медицини Київського пункту державного ветеринарно-санітарного контролю на кордоні Держпродспоживслужби України виявлено та вилучено грошові кошти, отримані кількома траншами у якості неправомірної вигоди, за безперешкодне та швидке проходження суб’єктами підприємницької діяльності державного ветеринарного контролю.
 
Після проведення обшуків, на підставі зібраних в ході досудового розслідування матеріалів, головному фахівцю-лікарю ветеринарної медицини повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди з використанням наданого їй службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).
 
Одночасно із цим, повідомлено про підозру митному брокеру, який передавав неправомірну вигоду посадовій особі Держпродспоживслужби за безперешкодне та швидке проходження суб’єктами підприємницької діяльності державного ветеринарного контролю (ч. 1 ст. 369 КК України).
 
Слідчі дії тривають. Встановлюються інші службові особи та представники суб'єктів господарювання, які можуть бути причетними до корупційної схеми.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, спільно з оперативним підрозділом ГВ БКОЗ СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2364