04.08.2021

Групі осіб, які вирощували коноплю для збуту в столиці, повідомлено про підозру

                    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру групі осіб, які організували незаконне вирощування та зберігання конопель для їх подальшого збуту на території столиці (ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 310 КК України).
 
За результатами обшуків, проведених на території приватних домогосподарств в Житомирській області, правоохоронці виявили спеціальне приміщення для вирощування конопель та виготовлення наркотичних засобів для подальшого збуту. Приміщення було обладнано вентиляцією, лампами обігріву та системою поливу.
 
Під час обшуків вилучено 630 кущів конопель, більше 1 кг канабісу, грошові кошти в сумі 60 000 грн, 4000 євро, 3500 доларів США, мобільний телефон, банківські картки та автомобіль.
 
У порядку ст. 208 КПК України затримано 3 осіб, жителів Київської та Житомирської областей, які організували діяльність нарколабораторії, та займалися збутом готового «товару» на території Шевченківського району столиці.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до злочину.
 
Зловмисникам загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.
 
Викрито злочин прокурорами спільно з слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження бійців полку поліції особливого призначення №1.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1963