04.08.2021

Окружна прокуратура оскаржила до суду незаконне заволодіння квартирою померлого подружжя

                                                             

Дніпровська окружна прокуратура міста Києва вимагає у судовому порядку визнати за територіальною громадою столиці квартиру на проспекті Героїв Сталінграда, що в Оболонському районі столиці вартістю понад 1 млн гривень, яку шахраї привласнили на підставі підроблених документів.
 
Так, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні окружною прокуратурою встановлено, що після смерті у 2014 році чоловіка-пенсіонера, його дружина звернулась до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини на підставі залишеного на її ім’я заповіту. Проте, не встигнувши оформити до кінця усі необхідні документи, жінка померла. При цьому подружжя, яке за життя працювало у столичному оперному театрі, спадкоємців не мало, а тому квартира залишилась без догляду.
 
Скориставшись цим, невстановлені на цей час особи підробили договір дарування від імені чоловіка на підставну особу та у березні цього року оформили договір купівлі-продажу цієї квартири з іншою, пов’язаною особою.
 
З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позовну заяву про скасування державної реєстрації, визнання спадщини відумерлою та витребування майна.
 
У межах кримінального провадження на вказану квартиру накладено арешт з метою недопущення її подальшого незаконного відчуження та встановлюються особи, причетні до вчинення злочину.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 836