17.08.2021

Злочинні схеми на вивезенні побутових відходів – тривають обшуки у приміщеннях КП «Київкомунсервіс» та підрядних компаній

              

Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно з УСР в місті Києві ДСР НП України в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади міста Києва під час надання послуг з вивезення твердих побутових відходів проводяться обшуки в приміщеннях КП «Київкомунсервіс» та підрядних організаціях (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, службові особи КМДА та КП «Київкомунсервіс» запровадили протиправний механізм із заволодіння бюджетними коштами шляхом ненадання або часткового надання послуг з вивезення твердих побутових відходів.
 
Так, частково вивезення твердих побутових відходів здійснювалось з використанням ресурсів КП «Київкомунсервіс», однак документально надання таких послуг оформлювалось із залученням підрядних організацій, підконтрольних одному з депутатів Київської міської ради.
 
Як наслідок, на рахунки товариств безпідставно перераховувались бюджетні кошти за послуги, які фактично ними не надавались.
 
Крім того, зазначені товариства здійснюють несанкціоноване вивезення відходів на закритий полігон твердих побутових відходів, що спричиняє значну шкоду екологічному стану столиці.
 
На цей час на підставі ухвал суду тривають обшуки у приміщеннях КП «Київкомунсервіс», а також в офісах підрядних організацій, залучених у схемі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2308