18.08.2021

Розкрадання 500 тис. гривень на ремонті доріг – повідомлено про підозру заступнику керівника комунального підприємства та інженеру технагляду

                                                                                  

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва спільно з СВ Оболонського УП ГУНП у м. Києві та УСР у м. Києві ДСР НП України викрито організовану групу у складі працівників КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва», посадових осіб підрядних організацій та інженера технагляду, які розробили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті доріг з розподіленням ролей кожного з її учасників.
 
Згідно матеріалів досудового розслідування, упродовж 2019 року, за результатами допорогових закупівель посадовими особами Комунального підприємства укладено ряд договорів підрядною організацією на виконання робіт з капітальних ремонтів асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньо квартальних проїздів на загальну суму 2 млн 245 тис. гривень.
 
Частину робіт будівельна компанія виконала з порушенням технології, чинних будівельних норм та стандартів, що призвело до невідповідності фактичних обсягів виконаних робіт тим, які зазначені в документах.
 
У свою чергу, службові особи КП та інженер технічного нагляду  достовірно знаючи, що укладене підрядником асфальтобетонне покриття не відповідає вимогам державних будівельних норм, підписали акти приймання-передачі виконаних будівельних робіт, внаслідок чого бюджетні кошти були безпідставно перераховані товариству, чим спричинено збитки місцевому бюджету у розмірі понад пів мільйона гривень.
 
18.08.2021 одному із заступників керівника КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району  м. Києва» та інженеру технічного нагляду повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Наразі встановлюється причетність вказаних осіб до інших епізодів злочинної діяльності, а також інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до відповідальності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2049