20.08.2021

Розкрадання 15 млн грн на світлофорних об’єктах – керівнику КП «Центр організації дорожнього руху» та підряднику повідомлено про підозру

                                                                           

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури м. Києва та оперативного супроводу ГУ БКОЗ СБУ в межах розслідування привласнення коштів місцевого бюджету під час виконання робіт з будівництва світлофорних об’єктів на території міста Києва проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії в приміщенні КП «Центр організації дорожнього руху», в офісі підрядної компанії та за місцем проживання осіб, які причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.
 
Так, у ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2019 року між  КП «Центр організації дорожнього руху» та суб’єктом господарювання укладено ряд договорів підряду щодо будівництва світлофорних об’єктів на території міста Києва на загальну суму 20, 3 млн гривень.
 
У той же час, слідством встановлено, що підрядником роботи виконано не в повному обсязі та завищеною вартістю, а грошові кошти, отримані від комунального підприємства у сумі понад 15 млн гривень, були перераховані на рахунки юридичних осіб з ознаками фіктивності.
 
Наразі директору комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, а директору підрядної організації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.
 
Слідчі дії тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2502