17.09.2021

Чоловіку, який вчиняв розпусні дії у школі, повідомлено про підозру

                   

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру чоловіку, який вчинив розпусні дії відносно малолітньої дитини.
 
Так, 15 вересня 2021 року до правоохоронних органів надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік, перебуваючи на території школи у Деснянському районі міста Києва, у приміщенні туалету перегородив вихід з кабінки 8-річній дівчинці та наказав їй оголити своє тіло. Налякана дівчинка виконала вимоги чоловіка.
 
Вчинивши розпусні дії зловмисник втік.
 
За результатами вжитих правоохоронцями оперативних заходів чоловіка вдалося встановити та затримати.
 
Ним виявився 49-річний мешканець столиці. Раніше він вже двічі відбував покарання в місцях позбавлення волі за вчинення аналогічних злочинів. Останній раз на підставі вироку Голосіївського районного суду м. Києва від 23.12.2019 був засуджений до 12 років позбавлення волі та 10.09.2021 звільнений на підставі так званого закону «Савченко».
 
17 вересня 2021 року зловмиснику вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 156 КК України (вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи).
Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Перевіряється причетність підозрюваного до аналогічних злочинів, вчинених цього тижня у двох інших школах столиці.
 
Досудове розслідування здійснюється Деснянським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2014