20.09.2021

Смертельна ДТП на Кільцевій дорозі – двом водіям повідомлено про підозру

                    

Київська міська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ДТП на Великій кільцевій дорозі, внаслідок якої загинула дівчина-пішохід (ч. 2 ст. 286 КК України).
Згідно з матеріалами слідства, 19 вересня 2021 року приблизно о 15 годині 10 хвилин на проїзній частині Великої кільцевої дороги автомобіль «Chevrolet Сruze», рухаючись з перевищенням максимально допустимої швидкості, виїхав на перехрестя з вулицею Газопровідною на жовтий сигнал світлофору, що забороняє рух, та зіткнувся з автомобілем «Volkswagen Crafter», який, виконуючи маневр повороту ліворуч, не впевнився у його безпечності.
 
Після зіткнення автомобіль «Chevrolet Сruze» продовжив рух у некерованому стані, виїхав за межі правого краю проїзної частини на узбіччя, де здійснив наїзд на дівчину-пішохода. Від отриманих тілесних ушкоджень 22-річна дівчина загинула на місці.
 
Водіїв обох транспортних засобів затримали у порядку ст. 208 КПК України. За погодженням з процесуальним керівником затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 КК України та вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Причини та обставини дорожньо-транспортної пригоди встановлюються. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2146