27.09.2021

Привласнення 750 тис. гривень на реконструкції залу урочистих подій – підрядник постав перед судом

                    

Деснянською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації за фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію приміщень залу урочистих подій у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підрядна організація, згідно договору, укладеного з комунальним підприємством «Ватутінськінвестбуд», здійснювала роботи з реконструкції приміщень у будівлі по просп. Маяковського під розміщення залу урочистих подій.
 
Надалі шляхом внесення до актів виконаних робіт неправдивої інформації щодо їх фактичних обсягів керівник підрядної фірми заволодів коштами місцевого бюджету на суму понад 750 тис. гривень, що підтверджується висновками експертизи.
 
На стадії ознайомлення сторонами із матеріалами кримінального провадження  сторона захисту намагалась скасувати повідомлення про підозру фігуранту, проте суди першої та апеляційної інстанцій відмовили у задоволенні відповідних клопотань.
 
Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося Деснянським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2204