05.10.2021

Збитки у 750 тис. грн на ремонті у житлових будинках - посадовцю КП та підряднику повідомлено про підозру

                                                             

У вівторок, 5 жовтня 2021 року, Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва в межах провадження щодо розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт житлових будинків, повідомлено про підозру начальнику відділу КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району міста Києва», а також керівнику підрядної організації.
 
Встановлено, що у 2020 році між Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА та приватним товариством укладено договори підряду щодо проведення капітального ремонту інженерних мереж житлових будинків по вул. І. Турчина та Січових Стрільців у Шевченківському районі м. Києва.
 
Відповідно до проектно-кошторисної документації та технічного завдання при проведенні робіт повинні були використовуватись алюмінієві труби, про що підрядник також зазначив в актах виконаних робіт, але натомість використав поліпропіленові труби, вартість яких є значно нижчою.
 
Вказані акти внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків були підписані начальником відділу вищезгаданого комунального підприємства, якою здійснювався технічний нагляд.
 
Відповідно до висновку комплексної будівельно-технічної та судово-економічної експертизи, діями зазначених посадових осіб столичному бюджету заподіяно збитків на суму понад 750 тис. гривень.
 
Дії підрядника кваліфіковано за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, посадовця КП – за ч. 367 КК України.
 
На цей час вирішується питання про застосування щодо підозрюваних запобіжних заходів.
 
Досудове слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2179