12.10.2021

Прокуратура проводить обшуки в управлінні Святошинської РДА та у підрядника через розкрадання коштів на ремонті ліфтів

                                                            

Святошинська окружна прокуратура міста Києва спільно з слідчими СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві проводить обшуки у службових приміщеннях Управління житлово-комунального господарства Святошинської РДА та в офісних приміщеннях підрядної організації в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами при здійсненні капітального ремонту та технічного переоснащення ліфтів у житлових будинках Святошинського району міста Києва.
 
Згідно з матеріалами слідства, приватне товариство упродовж 2019 – 2020 років на замовлення управління житлово-комунального господарства Святошинської РДА здійснювало роботи з капітального ремонту та технічного переоснащення ліфтів у житлових будинках Святошинського району загальною вартістю понад 20 млн грн.
 
При цьому, вказана підрядна організації виконала вказані роботи не в повному обсязі та із завищенням вартості робіт та матеріалів. Також встановлено, що виконання субпідрядних робіт оформлювалося на підприємства з ознаками фіктивності.
 
12 жовтня 2021 року на підставі ухвали суду в офісних приміщеннях вказаних підприємств, у тому числі Управління житлово-комунального господарства Святошинської РДА, розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень. 
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 191 КК України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2608