20.10.2021

Правоохоронці вилучили 7 кілограм канабісу та затримали групу наркоторговців з Херсонщини

                             

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчими Шевченківського УП ГУНП в місті Києві викрито та перекрито канал постачання канабісу до столиці (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Так, в рамках кримінального провадження слідчими проведено 12 санкціонованих обшуків на території Херсонської області та в місті Києві, у ході яких задокументовано злочинну діяльність 6 осіб, причетних до посіву, вирощування, а в подальшому постачання та незаконного збуту канабісу у місті Києві.
 
У ході обшуків виявлено та вилучено близько 7 кг канабісу, ваги, пакети для фасування, а також зброю та набої до неї. Також виявлено понад 170 рослин конопель, які вирощували зловмисники.
 
Наразі шестеро осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України та їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.
 
Крім того, до Шевченківського районного суду міста Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2187