01.11.2021

1,9 млн грн субсидій, втрачених через службову недбалість - ексдиректорові Департаменту соцполітики КМДА повідомлено про підозру

       

Київською міською прокуратурою спільно з слідчими СУ ГУ НП у м. Києві за матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру у службовій недбалості  ексдиректорові Департаменту соціальної політики Київської міської ради (КМДА), що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, за час опалювального сезону 2017-2018 років постачальником тепла та гарячої води невикористано кошти субсидії, виділені Департаментом соцполітики для відшкодування витрат населення на оплату цих послуг. Вказане підтверджено висновками ревізії Державної аудиторської служби України.
 
Встановлено, що після завершення вказаного опалюваного сезону підприємством-теплопостачальником було змінено юридичну адресу та розпочато процедуру банкрутства, а також господарським судом затверджено в реєстрі кредиторів.
 
При цьому колишній директор Департаменту соцполітики не вжив всіх заходів,  спрямованих на стягнення з товариства-боржника суми заборгованості у судовому або позасудовому порядку, у зв’язку із чим унеможливив стягнення 1,9 млн грн сплаченої субсидії, що є тяжкими наслідками.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2423