08.12.2021

310 тис. грн незаконних доплат та премій – колишній в.о. Гендиректора Укрпатенту повідомлено про підозру

                   

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишній в.о. Генерального директора ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою службовим становищем у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2019 року підозрювану було призначено на посаду виконувача обов’язків Гендиректора Укрпатенту, із одночасним звільненням від обов’язків директора з питань експертизи.
 
Так, зловживаючи службовим становищем, підозрювана у період часу з листопада 2019 по червень 2020 року здійснила собі незаконні нарахування доплат та премій як директору з питань експертизи Укрпатенту на загальну суму понад 310 тис. гривень, чим завдала держпідприємству збитків у великих розмірах.
 
Наразі підозрювану звільнено з ДП «Український інститут інтелектуальної власності» та обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1838