14.12.2021

Прокуратура у Верховному Суді домоглася остаточного повернення з незаконної оренди землі на Сирці

            

Київська міська прокуратура відстояла інтереси столичної громади та домоглася остаточного повернення із незаконної оренди земельної ділянки вартістю понад 4 млн гривень у Подільському районі столиці.
 
Установлено, що Київською міською радою у порушення вимог земельного та містобудівного законодавства без проведення земельних торгів і без внесення змін до Генерального плану м. Києва було прийнято рішення про передачу товариству у довгострокову оренду на 10 років земельної ділянки для обслуговування та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу зі знесенням, в межах червоних ліній, будівель і споруд та влаштування в’їздів, виїздів на вул. Сирецькій.
 
Вказане рішення прийнято у зв’язку з переходом до товариства права власності на нерухоме майно загальною площею 68,4 кв. м, що становить менше 5% площі наданої йому в оренду земельної ділянки.
 
Реагуючи на порушення, столична прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Київради, визнання недійсним договору оренди та визнання відсутності прав у підприємства на вказану земельну ділянку.
 
У липні 2021 року Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги прокурора у повному обсязі.
 
У свою чергу товариство оскаржило рішення суду в касаційній інстанції.
 
07.12.2021 Верховний Суд погодився з доводами прокурора та залишив в силі постанову Північного апеляційного господарського суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1702