31.12.2021

До 13 років позбавлення волі засуджено юнака, який вбив 18-річну дівчину та переховувався в Полтаві

             

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Голосіївської  окружної прокуратури м. Києва суд оголосив обвинувальний вирок 20-річному чоловіку за вчинення умисного вбивства дівчини (ч. 1 ст. 115 КК України).
 
Злочин, що набув широкого суспільного резонансу, стався в липні 2019 року в квартирі,  яку винаймала потерпіла на вул. Ломоносова у Голосіївському районі столиці.
 
Згідно із матеріалами обвинувачення, між молодиком, якому на той час було 18 років, та його 18-річною подругою на ґрунті ревнощів виник конфлікт, у ході якого обвинувачений наніс дівчині численні удари ножем в різні частини тіла. Від отриманих поранень дівчина померла на місці.
 
Після скоєного молодик, змінивши одяг, покинув місце вчинення злочину та виїхав в місто Полтава, де його невдовзі й затримали.
 
Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину частково.
 
Голосіївський районний суд м. Києва визнав чоловіка винним в умисному вбивстві та призначив йому покарання у виді 13 років позбавлення волі.
 
Також суд задовольнив цивільний позов матері вбитої дівчини про стягнення з обвинуваченого моральної шкоди в сумі 2 млн гривень.
 
До набуття вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2490