11.01.2022

Прокуратура у суді оскаржує незаконне рішення про передачу в оренду земельної ділянки вартістю 20 млн грн без аукціону

                                                   

Солом’янська окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає повернути у користування столичній громаді земельну ділянку вартістю понад 20 млн гривень у Солом’янському районі, яка надана для будівництва житлових будинків з нежитловими приміщеннями.
 
Установлено, що Київрада в порушення вимог земельного законодавства та без проведення земельних торгів поновила товариству право користування земельною ділянкою по вулиці Людмили Проценко площею майже 7 тис. кв.м.
 
Разом із тим, передача спірної ділянки в оренду без проведення земельних торгів порушує інтереси територіальної громади, які полягають у втраті можливості наповнити місцевий бюджет та отримати максимально великий розмір орендної плати за використання земельної ділянки у разі продажу права оренди на конкурентних засадах.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства, прокуратура звернулась до господарського суду м. Києва з вимогою визнання незаконними та скасування рішення Київради про поновлення відповідного договору оренди та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки на новий строк.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1911