20.01.2022

Судитимуть жінку, яка пограбувала банк на Оболоні із захопленням заручника

                                             

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно 23-річної уродженки Київщини за фактом розбійного нападу на банківську установу, захоплення заручників та пошкодження майна (ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 147, ч. 2 ст. 194 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, 20 липня 2021 року підозрювана з метою заволодіння грошовими коштами здійснила розбійний напад на відділення банку на вул. Автозаводській. Спершу вона кинула підпалену пляшку з легкозаймистою рідиною у приміщення, після чого почала вимагати гроші в працівників, погрожуючи предметом, схожим на пістолет. Працівники банку виконали вимогу та передали нападниці 15 тис. грн. Після цього підозрювана взяла у заручники 35-річну відвідувачку та намагалася втекти.
 
Зловмисницю затримали на виході з приміщення банку. Заручниця не постраждала.
 
Висновком експертизи жінка визнана осудною.
 
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Оболонського районного суду міста Києва для розгляду.
 
Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1933