21.01.2022

Столичні правоохоронці викрили наркодилера та ліквідували склад із «товаром» на понад 250 тис. гривень

                                             

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та ліквідовано канал розповсюдження психотропних речовин та наркотичних засобів на території України (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 18-річна уродженка Миколаївської області організувала діяльність інтернет магазину у месенджері «Telegram», через який здійснювала збут наркотиків по всіх регіонах України.
 
Збут наркотичних засобів відбувався доставкою службами таксі, з використанням поштових відправлень та через «закладки». Розрахунок за «товар» здійснювався виключно через електронні гаманці.
 
Жінку затримали на «гарячому» з 100 пакунками наркотиків, які вона збиралася відправити «замовникам». Загалом у  неї вилучили 15 таблеток екстазі, 220 гр. солей альфа-пвп, 230 гр. мефедроном, 10 марок ЛСД, 500 гр. шишки марихуани, а також за місцем проживання - електронні ваги та зіп-пакети.
 
Загальна вага вилучених наркотичних засобів становить близько 1 кг, вартість – понад 250 тис. гривень.
 
Зловмисницю затримано у порядку ст.208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося слідчими Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників Управління боротьби з наркозлочинністю в місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1607