24.01.2022

Вимагання 1 млн доларів США неіснуючого боргу – викрито злочинну групу

                 

Під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури м. Києва, співробітниками Департаменту захисту національної державності СБУ разом із слідчими Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві задокументовано та викрито діяльність злочинної групи, учасники якої вимагали грошові кошти у сумі 1 млн доларів США із заподіянням тілесних ушкоджень потерпілому та погрозами насильством членам його сім’ї.
 
Так, до поліції звернувся приватний підприємець, який повідомив про те, що група осіб вимагає від нього 1 000 000 доларів США неіснуючого боргу. Під час перемовин із зловмисниками останні здійснювали неодноразові погрози щодо його життя та здоров’я, у тому числі завдали потерпілому тілесних ушкоджень та погрожували розправою його близьким.
 
Під час здійснення протиправних дій зловмисники посилались на необхідність сплати вказаних коштів на користь злочинної спільноти, начебто очолюваної одним зі «злодіїв у законі».
 
У ході контролю над вчиненням злочину правоохоронці затримали одного з учасників злочинної групи – громадянина Грузії - після передачі йому першої частини грошових коштів у сумі 70 тисяч доларів США.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, та обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Тривають заходи із встановлення інших учасників злочину.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1833