25.01.2022

Прокуратура забезпечила реальне повернення 4 квартир столичній громаді

                                                   

Зусиллями Дніпровської окружної прокуратури міста Києва забезпечено реальне виконання рішень суду щодо повернення територіальній громаді столиці чотирьох квартир, розташованих на території Дніпровського району столиці, три з яких були незаконно відчужені шахрайським шляхом.
 
 
 
 
 
Так, за втручання окружної прокуратури до комунальної власності повернуто однокімнатну квартиру по вул. Алматинській, яку зловмисники привласнили шляхом підроблення свідоцтва про право власності та переоформлення на користь третьої особи. Наразі за позовом прокурора право власності на квартиру на вул. Алматинській вартістю понад 1 млн. гривень повернуто територіальній громаді.
 
Також окружна прокуратура забезпечила реєстрацію права власності за столичною громадою на квартиру по пр. Соборності вартістю 400 тис. грн, якою шахраї заволоділи на підставі рішення суду про встановлення факту спільного проживання з померлою особою, що не відповідало дійсності. Зусиллями окружної прокуратури та уповноважених органів вказане рішення суду скасовано та право власності на квартиру зареєстровано за територіальною громадою столиці.
 
Аналогічна ситуація із шахрайським заволодінням комунальним майном склалася з квартирою по бул. Перова вартістю понад 800 тис. грн, яку зловмисники зареєстрували за фізичною особою на підставі підробленого свідоцтва про право власності. За позовом прокурора державну реєстрацію права власності на квартиру за фізичною особою скасовано та її повернуто громаді міста.
 
Крім того, окружною прокуратурою виконано рішення суду про визнання квартири по вул. Миропільській та банківського вкладу відумерлою спадщиною після смерті у 2018 році одинокого власника квартири. У ході виконання рішення суду квартиру та банківський вклад на загальну суму понад 900 тис. грн обернено на користь столичної громади.
 
Також зауважимо, що за всіма фактами незаконного заволодіння майном громади розслідуються кримінальні провадження з метою притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2000