25.01.2022

Одному із заступників голови КМДА повідомлено про підозру

                    

У вівторок, 25 січня 2022 року, Київською міською прокуратурою за оперативного супроводження ДСР Нацполіції України повідомлено про підозру одному з заступників голови КМДА за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 
 
 
Так, в ході слідства встановлено, що на підставі рішення Київської міської ради Апарату Ради національної безпеки і оборони України (далі РНБО) було надано в постійне користування земельну ділянку на вулиці Щусєва для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.
 
Водночас, у 2019 році на підставі акту обстеження посадовими особами КМДА підготовлено проект розпорядження щодо припинення апарату РНБО України права постійного користування ділянкою «у зв’язку з тим, що земельна ділянка за цільовим призначенням не використовується». Будь-які пояснення або документи від представників Апарату РНБО України при цьому не отримувались.
 
Під час погодження проекту розпорядження юридичне управління апарату КМДА встановило його невідповідність законам України. Попри це, один з заступників голови КМДА незаконно його підписав.
 
Як наслідок, вказаними протиправними діями державному органу завдано шкоди на суму майже 48 млн гривень, що підтверджується висновками проведеної судової оціночно-земельної експертизи.
 
Крім того, протиправність вищезазначеного розпорядження, підписаного підозрюваним, встановлено судовими рішеннями адміністративних судів першої та апеляційної інстанцій.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2125