26.01.2022

Голосіївська окружна прокуратура ініціювала розроблення комплексу заходів щодо посилення захисту прав та інтересів дітей

                        

Під головуванням керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва та на виконання доручення керівника Київської міської прокуратури відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів та органів виконавчої влади Голосіївського району.
 
 
Учасники наради окреслили питання, які потребують спільного вирішення, та обговорили шляхи їх розв’язання. Зокрема, питання стосувались протидії дитячій злочинності, захисту прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань, у тому числі пов’язаних із домашнім насильством.
 
Участь у нараді взяли представники Голосіївського УП ГУНП в м. Києві, Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації, Управління освіти Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації, служби у справах дітей та сім’ї Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації, Голосіївського районного Центру у справах сім’ї та жінок «Родинний дім» та Голосіївського районного в місті Києві центру соціальних служб.
 
З урахуванням реформування правоохоронної системи та законодавчого введення нових соціальних інститутів щодо захисту прав дітей, нагальною є потреба в забезпеченні дієвої та ефективної взаємодії правоохоронних органів та органів державної влади у роботі із неповнолітніми, які схильні до протиправної поведінки та дітьми, які потерпіли від правопорушень або стали їх свідками, в тому числі від правопорушень, які пов’язані із домашнім насильством.
 
За результатами спільної наради прийнято рішення виробити комплекс заходів для ефективної координації діяльності відомств у сфері захисту прав та інтересів дітей.
 
  
 
         
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1667