01.05.2024

10 тис. гривень на місяць за роботу однієї торгівельної точки – повідомлено про підозру посадовцю Управління благоустрою Деснянської РДА

            

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру головному спеціалісту з питань підприємництва Управління благоустрою та підприємництва Деснянської РДА за фактом одержання коштів за здійснення торгівлі (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, посадовець запропонував киянці за щомісячну оплату допомогти з розміщенням на території району об’єктів для роздрібної торгівлі без передбачених на те дозволів та рішень. Для здійснення безперешкодної торгівлі щомісяця жінка мала йому платити по 10 000 гривень за кожну торгівельну точку. Також посадовець познайомив її з іншими особами, які мали забезпечити належні умови торгівлі. За торгівлю в обраних нею місцях загалом жінка мала заплатити 38 000 гривень.
 
Під час отримання частини грошей у сумі 10 000 гривень посадовця затримали.
Наразі йому повідомлено про підозру та за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Досудове розслідування триває.
 
Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснює Шевченківське УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР у місті Києві ДСР Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 149