06.05.2024

Знаходив у здорових військовозобов’язаних тяжкі хвороби – повідомлено про підозру завідувачу ендокринологічного відділення однієї з лікарень Оболонського району

                                               

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру завідувачу ендокринологічного відділення однієї з лікарень Оболонського району міста Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України шляхом усуненням перешкод, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Встановлено, що лікар за гроші оформлював завідомо неправдиві висновки та виписки про наявність тяжких хвороб у військовозобов’язаних чоловіків, які використовувались ними при проходженні військово-лікарської комісії та отримання висновку про непридатність до військової служби. Це давало можливість чоловікам перетнути державний кордон України в умовах воєнного стану.
 
За даними слідства, вказаний лікар працював у складі злочинної групи медпрацівників та посередників, які допомагали чоловікам з оформленням документів про непридатність до військової служби. Вартість таких «послуг становила від 5 до 8 тис. доларів США. Скористались ними понад 20 «ухилянтів».
 
Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Зазначимо, що іншим 6 учасникам вищевказаної злочинної схеми, серед яких директор однієї з лікарень Дарницького району міста Києва, медсестра цієї лікарні та лікар-хірург Державної установи «Інститут серця МОЗ України», а також двоє посередників, повідомили про підозру раніше.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Деснянського УП ГУНП у м. Києві за оперативним супроводженням співробітників ГУ ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 37