17.02.2022

Прокуратура через суд повернула киянам земельну ділянку на острові Венеціанський

                                       

Спеціалізована екологічна прокуратура Київської міської прокуратури спільно з Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва повернула територіальній громаді міста Києва земельну ділянку прибережної захисної смуги річки Дніпро вартістю 5,4 млн грн, що знаходиться у Гідропарку на пляжі «Золотий» в місті Києві.
 
Вказана земельна ділянка знаходиться в межах регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» і відноситься до земель водного та природно-заповідного фондів України.
 
Встановлено, що будь-яких рішень про відведення у користування земельної ділянки чи надання дозволу на виконання будівельних робіт компетентними органами не приймалось.
 
Незважаючи на це суб’єкт господарювання незаконно використовував землю для розміщення нежитлової будівлі, права власності на яку було зареєстровано на підставі підроблених документів.
 
З вересня 2020 року органи столичної прокуратури боролися у судах за повернення землі у власність територіальної громади.
 
Справа розглядалася судами неодноразово.
 
За результатами повторного розгляду Господарським судом міста Києва підтримано позицію прокуратури та задоволено позов щодо повернення земельної ділянки належному власнику – Київській міській раді.
 
Крім того, вироком Шевченківського районного суду міста Києва особу, яка на підставі підроблених документів зареєструвала на себе право власності на будівлю, яка розміщена на зазначеній ділянці, притягнуто до кримінальної відповідальності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1393