22.02.2022

Амфетамін у парфумах та дитячих іграшках – викрито групу наркодилерів

                                                                    

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру групі наркодилерів, які займалися незаконним збутом амфетаміну та канабісу на території столичного регіону у особливо великих розмірах (ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 309 КК України).
 
Як установлено слідством, незаконну схему організував мешканець міста Одеса, який залучив до злочинної діяльності мешканців Києва та Київської області.
 
Збут наркотичних та психотропних речовин на території столиці здійснювався «кур’єрами» та операторами поштового зв’язку шляхом приховування наркотичних засобів у парфумах або у дитячих іграшках, а також через «закладки» з подальшим відправленням клієнтам координат.
 
Також вказана група осіб організувала на території Київської області нарколаболаторії з виробництва амфетаміну та вирощування канабісу у великих обсягах.
 
За місцем мешкання учасників наркобізнесу та розташування лабораторій проведено 19 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено близько 200 г амфетаміну, зіп-пакети з канабісом загальною вагою близько 0,5 кг, устаткування для виготовлення наркотиків, наркотичні засоби на стадії виготовлення, прекурсори, шприци з порошкоподібною речовиною, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.
 
П’ятьох учасників злочину затримано та їм повідомлено про підозру. Наразі планується звернення до суду з метою обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення злочину, тривають.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Печерського УП ГУНП у м. Києві за участі працівників ГУ СБ України у м. Києві та Київській області
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1552