16.04.2022

Затримано чоловіка, який від імені тероборони намагався заволодіти автомобілем

                                              

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва співробітниками Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ в м. Києві та Київській області затримано чоловіка, який вимагав у власника СТО передати йому у розпорядження автомобіль (ч. 4 ст. 189 КК України).
 
Згідно з матеріалами досудового розслідування, чоловік у військовій формі прибув на одну із станцій техобслуговування у Дніпровському районі Києва. Представившись бійцем тероборони, він повідомив власнику СТО, що на потреби підрозділу необхідні автомобілі, які перебувають на території станції. У подальшому чоловік неодноразово відвідував станцію техобслуговування, вимагаючи передати йому у розпорядження транспортні засоби.
На вказане власник СТО відповідав відмовою, оскільки не був власником автомобілів і не мав права ними розпоряджатися.
 
Отримавши чергову відмову, зловмисник висунув власнику СТО категоричну вимогу щодо передачі йому будь-якого автомобіля. Після цього про вказані дії останній повідомив правоохоронцям.
 
Зловмисника затримали на «гарячому» при спробі виїхати з СТО на автомобілі одного з клієнтів. Затриманим виявився представник одного із місцевих добровольчих формувань.
 
Наразі 43-річному чоловіку повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1243