22.04.2022

Шахрайство під виглядом продажу бронежилетів - викрито киянина

                                 

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру шахраю, який під виглядом продажу військового спорядження заволодів грошовими коштами громадян (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний розміщував в месенджері Телеграм оголошення про продаж військового спорядження – бронежилетів та плитоносів. У подальшому, громадяни, які потребували таке спорядження, здійснювали замовлення та передплату на його банківську карту. Отримавши оплату, підозрюваний на зв'язок більше не виходив та спорядження замовникам не надсилав.
 
Правоохоронцями за місцем його проживання проведено обшуки, під час яких виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, комп’ютерну техніку,  за допомогою якої вчинялися злочини.
 
На даний час встановлено, що у такий спосіб підозрюваний заволодів грошовими коштами громадян на суму близько 50 тис грн. Прокуратурою вживаються заходи щодо встановлення інших потерпілих від вказаної схеми.
 
Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з Солом’янським управлінням поліції ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводження Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1578