16.05.2022

У Києві затримано валютних шахраїв, які обміняли 1,2 млн грн сувенірних грошей на справжню валюту

                                                

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру двом мешканцям столиці у вчиненні зухвалого шахрайства у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 39-річна жінка та її 43-річний чоловік, завчасно розмістивши в Інтернеті оголошення про обмін готівки, у подальшому отримали пропозицію потерпілих осіб про обмін грошових коштів. Жінка при цьому виконувала роль «адміністратора» та в телефонному режимі вводила в оману потерпілих. Надалі її спільник зустрічався з ними на території Печерського і Шевченківського районів Києва, та, в обмін на справжні долари США та євро передавав сувенірні грошові кошти, запаковані в банківські печатні упаковки.
 
Встановлено, що у такий спосіб зловмисники заволоділи коштами громадян на суму 23 600 доларів США і 16 900 євро, що становить понад 1,2 млн грн.
 
Правоохоронці затримали шахрайський дует в порядку статті 208 КПК України одразу після чергової афери. Наразі їм повідомлено про підозру та за місцями мешкання проведено обшуки.
 
За клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 496 200 гривень кожному.
 
Встановлюються інші факти злочинної діяльності вказаних осіб на території міста Києва.
 
Досудове розслідування здійснюється СВ Шевченківського УП ГУ НП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1682