23.05.2022

Заволодіння об’єктом нерухомості у Києві вартістю 110 млн грн – прокуратура вимагає скасування шахрайської реєстрації права власності

                  

Дніпровська окружна прокуратура міста Києва у ході розслідування кримінального провадження викрила схему шахрайського заволодіння об’єктом нерухомості комунальної форми власності у Дніпровському районі столиці вартістю понад 110 млн гривень.
 
Установлено, що право власності на частину нежитлової будівлі по проспекту Павла Тичини площею понад 2800 кв. м на підставі підробленого свідоцтва про право власності перейшло до юридичної особи приватного права.
 
У подальшому приміщення було незаконно включено до статутного капіталу іншого юридичної особи та готувалось до продажу.
 
Зважаючи на порушення майнових прав територіальної громади, окружна прокуратура звернулась з відповідною позовною заявою до столичного суду з метою скасування незаконної реєстрації права власності та припинення порушення права власності на вказаний об’єкт комунальної власності.
 
Судом відкрито провадження у справі, триває розгляд.
 
Наразі за зверненням прокурора на спірне майно судом накладено арешт з метою недопущення його подальшого незаконного відчуження.
 
Крім того, в межах кримінального провадження вживаються заходи для притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконної оборудки.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1626